Business Start Up Centre Opens at Cambridge Science Park

Business Start Up Centre Opens at Cambridge Science Park

Trinity College’s Cambridge Science Park is Europe’s largest and longest serving centre for commercial research and development in the Science and Technology sector. In collaboration with workspace provider Central Working, £4.8 million funding from the Department for Business, Innovation & Skills, and co-funding from Trinity College, the recent construction of the £20m technology hub named The John Bradfield Centre will be formally opening its doors as a provider of flexible workspace in early July 2017.

Named after the biologist, entrepreneur and former senior bursar who founded the Cambridge Science Park, the John Bradfield Centre will support high growth businesses, encourage entrepreneurship and function as a vibrant centre for research and development which offers incubator space for businesses in their early stages.

Tackling Business Startup Challenges – Providing Flexible Space & Support

Central Working was born out of a desire to offer new businesses incredible flexibility with no leases to worry about when it comes to office/work space and secondly being able to provide a genuine support network where challenges can be shared with likeminded individuals to help stimulate growth.

Working closely with main contractor SDC, we were entrusted to make this vision for the client happen. Transforming the shell and core structure where two thirds of the space are now dedicated to innovation and lab space and a further 6,000 sq ft providing a café, retail unit, conference and meeting rooms as well as a communal networking area.

M&E Installations that work with architecture

Providing a flexible workspace with high quality exposed building services as part of the building’s engineering design was critical for this client. The crescent-shaped building’s design as shown in the aerial video footage, was inspired by the sinuous landform of its lakeside setting and required careful planning and setting out when it came to the Mechanical and Electrical installation. An exceptionally neat and pristine finish was achieved using faceted bends in the containment to ensure our clients expectations from an aesthetic perspective were exceeded. Further details can be found in our Case Study which provides additional information on the project along with an overview of some of the key challenges overcome by the Munro team throughout the project.

There is also a short video on our social media available highlighting the plant and PV system on the roof of The John Bradfield Centre.

Photographs and video footage courtesy of SDC.

Share this!

Recent Posts

Sign up for our Newsletter